- Arbetslivet är ett nav i den svenska samhällsmodellen och att män och kvinnor kan jobba på lika villkor är en förutsättning för att modellen ska fungera, sade jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) på en pressträff efter mötet.
Hon var tillsammans med arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) regeringens representanter på mötet. Från arbetsmarknadssidan deltog bland annat LO och Svenskt Näringsliv.
Några konkreta beslut om regeländringar togs inte.
- Man menar från parternas sida att det finns ett regelverk på plats. Det är inte lagändringar som efterfrågas utan snarare att de här frågorna prioriteras och tas på allvar, säger Åsa Regnér till TT.
Trots alla vittnesmål om trakasserier och övergrepp från ett stort antal branscher anser Åsa Regnér att det är möjligt att motverka de problem som finns med hjälp av dagens regler.
- Metoo har visat att situationen på arbetsmarknaden inte är idealisk. Men å andra sidan har vi den högsta graden av jämställdhet inom EU, vilket hänger ihop med vår modell.
Regnér säger att en av nyckelfrågorna handlar om att chefer och ledare tar jämställdhetsarbetet på allvar.
- Det är också viktigt att de ledare som verkligen tar tag i den här frågan på arbetsplatserna belönas för det.
Fakta: Metoo
I början av oktober i år briserade Weinsteinskandalen i USA. Hashtaggen #metoo tog fart på Twitter efter att skådespelaren Alyssa Milano uppmanat alla som utsatts för sexuella trakasserier att svara på hennes inlägg med orden "me too".
Några dygn senare pekades en rad kända män ut även i Sverige
Här har metoo-rörelsen vuxit snabbt och kvinnor inom en rad branscher vittnar om övergrepp och trakasserier.