2016 avslog regeringen en ansökan i området med hänvisning till Försvarsmakten. Arkivbild.
2016 avslog regeringen en ansökan i området med hänvisning till Försvarsmakten. Arkivbild. Bild: Annika Byrde / NTB/TT

Målet: 70 nya vindkraftverk vid Blekingekusten

ANNONS

Upp till 70 vindkraftverk som tillsammans producerar cirka 4,3 terrawattimmar per år utanför Blekinges kust. Nu lämnas en tillståndsansökan in för vindkraftsparken Blekinge Offshore, skriver Eolus, som tillsammans med Vingkraft står som ägare, i ett pressutskick.

Vindkraftverken ska om ansökan går igenom placeras till havs mellan Karlshamn och Sölvesborgs kommuner, som närmast cirka elva kilometer från fastlandet.

"De tekniska förutsättningarna är otroligt goda med grunda vatten och närhet till elnätet vilket gör att vi kan bygga med befintlig teknik. Det gör Blekinge Offshore till ett optimalt projekt för den som vill ha mer elproduktion och lägre elpriser i södra Sverige", säger Per Witalisson, vd på Eolus.

ANNONS

Försvarsmakten har tidigare sagt nej till etablering av vindkraftverk utanför Blekinges kust

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS