Lisebergs vd Andreas Andersen påbörjar nu en ny resa. BILD: Jenny Ingemarsson
Lisebergs vd Andreas Andersen påbörjar nu en ny resa. BILD: Jenny Ingemarsson

Lisebergs vd får nytt prestigeuppdrag

Lisebergs vd Andreas Andersen är ny ordförande i IAAPA, den internationella branschorganisationen för nöjesparker. Under ett års tid leder han organisationen, utöver sitt vanliga jobb. – Det är ett kvitto på vilken status Liseberg har, säger han.

ANNONS
|

International Association of Amusement Parks and Attraction, IAAPA, är nöjesparkernas internationella branschorganisation och representerar över 5300 anläggningar världen över. Nöjesparker, djurparken och museer från över 90 länder finns representerade, de flesta av dem i USA.

Nu får organisationen en ny ordförande: Lisebergs vd Andreas Andersen.

– Som ordförande kommer jag att behöva organisera styrelsen, men det handlar ju så klart också om ett ambassadörsuppdrag. När det kommer till konkreta frågor vill jag fokusera på säkerhetsfrågan, och också på hållbarhet, säger Andersen.

Att organisationen inte bara innefattar nöjesfält ser Lisebergs vd bara som inspirerande.

– Det är väldigt brett! Madame Tussauds är med till exempel. Det gör det bara extra spännande för mig. Ta en sådan sak som vilken framtid som väntar djurparker, det är nära kopplat till frågan om hållbarhet, säger Andersen.

ANNONS

Kvitto för person och park

Det är inte första gången som en vd på Liseberg har fått förtroendet att leda IAAPA. 1993 valdes dåvarande vd:n Boo Kinntorph till ordförande – men också Andersens föregångare Mats Wedin har innehaft posten. Enligt Andreas Andersen är det ett tecken på de täta banden mellan Göteborgsparken och den internationella organisationen.

– Självklart är detta roligt för mig personligen, men det är ju framför allt ett kvitto på vilken status Liseberg har. Vi är Europas sjunde mest besökta nöjespark, men jag tror att vi har väldigt hög status när det kommer till kvalitet och innovation, säger Andersen.

Liseberg står själva inför stora investeringar då den nya berg- och dalbanan Valkyria är under uppbyggnad. Dessutom jobbar parken med att bygga ett nytt vattenland med hotell, som ska stå klart lagom till Göteborgs 400-årsjubileum år 2021.

ANNONS