Satsningar på Liseberg skjuts på framtiden till följd av coronapandemin.
Satsningar på Liseberg skjuts på framtiden till följd av coronapandemin. Bild: Stefan Berg

Liseberg skjuter på ny lansering av ny attraktion

Efter sommaren var planen att Liseberg skulle presentera en ny attraktionssatsning för 2021. Nu blir det inte så. Coronapandemin skjuter nöjesparkens planer på framtiden.

ANNONS
|

Vd Andreas Andersen berättar att man sitter på flera undertecknade kontrakt för nya satsningar. Planen var att lansera en nyhet i september eller oktober, med öppning nästa sommar. Men det skjuts nu på framtiden, vilket P4 Göteborg var först att rapportera.

– Man kan säga att vi är inne och ser över vår investeringsplan. Och det är ju inte bara en attraktion, utan hela långsiktsplanen som vi får flytta runt lite på, säger Andreas Andersen.

LÄS MER:Liseberg hoppas på hundratals miljoner i ersättning

Liseberg får som bekant inte öppna i sommar och under högsäsongen kostar varje stängd dag parken runt tio miljoner kronor i förlorad omsättning. Totalt räknar man med att tapp på 800 miljoner kronor för hela sommaren.

ANNONS

Vd:n pekar på Lisebergs starka balansräkning, vilket gör att man själva kan finansiera årets förluster. På sikt kan det dock påverka investeringsmöjligheterna i parken.

– Vi har en rullande femårsplan. Vi vet ungefär vad som händer i parken de kommande fem åren. Det är den planen vi är inne och justerar just nu. Vi har mycket i pipelinen, men frågan är när det blir av.

Krisen till trots fortsätter dock bygget av hotellet och vattenlandet i anslutning till nöjesparken, som beräknas stå klart 2023. Att avbryta nu hade varit för dyrt, sa Andreas Andersen till GP förra veckan. Att inte bygga klart hotellet hade kostat 400 miljoner och att avsluta vattenparken hade inneburit en kostnad på 100 miljoner kronor.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS