Kryptovalutan Tether har fått mångmiljonböter för att ha vilselett sina kunder. Arkivbild.
Kryptovalutan Tether har fått mångmiljonböter för att ha vilselett sina kunder. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Kryptovalutan Tether får smäll på fingrarna

ANNONS

Företaget bakom kryptovalutan Tether har fått böter för vilseledande information till sina kunder.

Tether är en så kallad Stablecoin, vilket innebär att värdet på kryptovalutan är knutet till värdet på en valuta – i deras fall amerikanska dollar. En Tether ska motsvara en amerikansk dollar. Kryptovalutan används till stor del för att förenkla handeln i andra kryptovalutor.

Företaget har granskats av amerikanska myndigheter som kommit fram till att Tether inte har haft tillräckligt mycket kontanter för att backa upp påståendet om att alla kunder skulle kunna byta tillbaka sin kryptovaluta till dollar.

Tether Limited, företaget som ger ut kryptovalutan Tether, har gått med på att betala böter på 41 miljoner dollar, motsvarande drygt 350 miljoner kronor, men hävdar fortfarande att kontantreserverna har varit tillräckliga.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS