Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sko- och väskkedjan Venue Retail Group får förlängd rekonstruktion. Bild: Bertil Ericson/TT

Krisdrabbade sko- och väskkedjan Venue Retail Group får förlängd rekonstruktion

I mars begärde sko- och väskkedjan Venue Retail Group sig i konkurs – efter fyra månader i rekonstruktion. Men redan dagen efter bad bolaget tingsrätten att avvakta med konkursbeslutet. Nu beviljas det krisdrabbade företaget en förlängning av rekonstruktionen med ytterligare tre månader.

Bolaget – som driver kedjorna Accent, Morris och Rizzo samt NK Skor & Accessoarer – har flera butiker i Göteborgsområdet. Till exempel i galleriorna Allum, Frölunda Torg, Nordstan och Kungsmässan, och på centrala adresser som Södra Larmgatan och på Östra Hamngatan.

Venue Retail Group, VRG, har befunnit sig i företagsrekonstruktion sedan november förra året. Kedjan meddelade då att man skulle skära ner på kostnader genom att bland annat lägga ned olönsamma butiker och minska på personalen i butikerna.

LÄS MER: VRG ansöker om rekonstruktion – har flera butiker i Göteborg

Ansökte om konkurs

I mars i år kom nästa besked: Företagsrekonstruktionen hade misslyckats, och den krisdrabbade kedjan tvingades ansöka om konkurs. I ett pressmeddelande skrev man att spridningen av coronaviruset blev den sista droppen för bolaget:

”Efter stort försäljningsbortfall i samband med coronaviruset, på mellan 70-80 procent, kan det konstateras att bolaget idag är insolvent” stod det bland annat i pressmeddelandet.

LÄS MER: Sko- och väskkedja i konkurs

Men redan dagen efter kom det tredje beskedet: VRG bad tingsrätten att avvakta med konkursbeslutet. Nya pengar var på väg in i bolaget.

”Styrelsen i VRG har informerats om att det finns en finansiering som innebär att bolaget inte längre är på obestånd. Företrädare till bolagets styrelse har därför begärt att tingsrätten avvaktar med ansökan om beslutet att sätta bolaget i konkurs”, skrev företaget i ett pressmeddelande då.

LÄS MER: Sko- och väskkedja vill vänta med konkurs

Beviljas förlängd rekonstruktion

I augusti meddelade bolaget att man utsett en ny koncernledning som förhoppningsvis skulle ta VRG vidare efter den pågående rekonstruktionen.

Nu har det krisdrabbade företaget beviljats en förlängning av rekonstruktionen med ytterligare tre månader, efter att man lämnat in lämnat in en ansökan om ackordsförhandling till tingsrätten.

Stockholms tingsrätts beslut innebär att företagsrekonstruktionen får fortsätta till och med den 20 november 2020, då företaget befunnit sig i rekonstruktion i ett år.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.