Antalet företagskonkurser ökar. Arkivbild.
Antalet företagskonkurser ökar. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Konkurser har blivit vardagsmat: "Skrämmande"

ANNONS
|

Antalet konkurser fortsätter att öka. Under september handlade det om 14 procent fler än samma månad 2022 och totalt sett i år är ökningen 34 procent. Detta enligt nya siffror från kreditföretaget UC.

"Det vi nu ser under september månad är en skrämmande utveckling där de höga konkursnivåerna har börjat stabiliseras, vilket innebär att de nu är vardagsmat för marknaden", säger vd:n Gabriella Göransson i ett pressmeddelande.

UC uttrycker nu oro för att en ökad arbetslöshet kan leda till en ond spiral.

"Det här är ett av de största orosmolnen jag ser och en orsak till att konkurserna skulle kunna öka ytterligare från redan rekordhöga nivåer", säger Gabriella Göransson.

ANNONS

Störst andel konkurser rent geografiskt har skett i de mellersta delarna av Sverige med Västerbottens län i topp med en ökning på hittills 57 procent i år, med Södermanland som tvåa med 53 procent och Gävleborg som trea med 51 procents ökning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS