Kina inför nya sanktioner mot USA, meddelar utrikesdepartementet på söndagen. På bilden Kinas president Xi Jinping.
Kina inför nya sanktioner mot USA, meddelar utrikesdepartementet på söndagen. På bilden Kinas president Xi Jinping. Bild: Minh Hoang/AP/TT

Kina inför nya sanktioner mot amerikanska bolag

ANNONS

Kina inför sanktioner mot fem amerikanska företag i försvarsindustrin, meddelar det kinesiska utrikesdepartementet i ett uttalande som publicerats på sociala medier.

Sanktionerna innebär att Kina fryser företagens tillgångar i landet. Dessutom förbjuds organisationer och personer i Kina att samarbeta med företagen.

De företag som berörs är BAE Systems Land and Armaments, Alliant Techsystems Operations, Aerovironment, Viasat och Data Link Solutions.

Införandet av sanktionerna ses som ett svar på USA:s vapenförsäljning till Taiwan och det faktum att USA har infört sanktioner mot kinesiska företag och privatpersoner.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS