Roy Fares och Mattias Ljungberg, som driver Mr Cake i Göteborg, har utsetts till årets företagare i bageribranschen.
Roy Fares och Mattias Ljungberg, som driver Mr Cake i Göteborg, har utsetts till årets företagare i bageribranschen. Bild: Stefan Berg

Kändisbagare i Göteborg blev årets företagare

Kändisbagarna Roy Fares och Mattias Ljungberg, som i somras öppnade det trendiga konditoriet Mr Cake i Göteborg, har utsetts till årets företagare i bageribranschen.
– Kul och smickrande, det finns många duktiga yrkespersoner i den här branschen, säger Roy Fares.

ANNONS
|

De båda konditorerna slog igenom och gjorde succé i tv.

Roy Fares som en av jurymedlemmarna i programmet Dessertmästarna där han själv visat sina färdigheter i rutan.

Kollegan Mattias Ljungberg, mannen bakom semmel-wrapen, har bedömt tårtorna i programmet Det stora tårtslaget och var med i det blågula kocklandslag som tog guld i OS 2004 och 2012 och blev dessutom årets konditor 2006, en titel kollegan Roy Fares tog hem fyra år senare.

Fortsatt prisregn

Nu fortsätter prisregnet över duon.

På onsdagen utsågs de till årets företagare i bageribranschen 2019.

Roy Fares kommenterar utnämningen så här:

– Det är verkligen kul och smickrande att få utmärkelsen, det finns så många duktiga yrkespersoner i branschen. Jag tror det är många samverkande faktorer som bidragit till att det gått så bra, vi arbetar medvetet med olika delar och tänker helhet med vårt koncept, säger han.

ANNONS
Sedan några månader är Mattias Ljungberg och Roy Fares på plats med sin verksamhet i Göteborg.
Sedan några månader är Mattias Ljungberg och Roy Fares på plats med sin verksamhet i Göteborg. Bild: Jenny Ingemarsson

Hans kollega Mattias Ljungberg fyller i:

– Vi är båda väldigt målmedvetna och har en stor kärlek till yrket, säger han.

Vill satsa internationellt

Vägen till titeln handlar främst om duons arbete med Mr Cake där de kombinerar svensk fikakultur med amerikanska bakverk.

På två år har de gjort avtryck på marknaden, först med konditori och bageri i Stockholm och sedan i somras finns de vid Stenpiren i Göteborg.

I framtidsplanen finns tankar på att utöka verksamheten internationellt.

Vann 50 000 kronor

För prispengarna – 50 000 kronor – avser de enligt Mattias Ljungberg att göra en inspirationsresa till New York.

– Det här är bara början på vår plan, vi vill fortsätta att utveckla konceptet, men vi tar ett steg i taget, först Sverige, sen får vi se…, säger Mattias Ljungberg.

Om varför de båda kändisbagarna fick priset säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, som står bakom utmärkelsen.

– Det är imponerande att se vad Roy Fares och Mattias Ljungberg lyckats bygga upp på så kort tid. Passionen för hantverket i kombination med fingertoppskänsla för trender och skickligt företagande gör dem till värdiga vinnare.

LÄS MER:Här öppnar Roy Fares i Göteborg

LÄS MER:Tokrusning när Roy Fares öppnade café i Göteborg

Fakta: Juryns motivering:

2019 års vinnare av Årets Företagare i bageribranschen är ett lysande exempel på hur drivna och målmedvetna företagare skapar framgång. Prisbelönt yrkesskicklighet inom konditorihantverket har byggts på med ett koncept i en ny position på marknaden. En intensiv satsning i såväl sociala- som traditionella medier skapade en hype redan innan den första grädden vispades. Med sitt nystartade företag har årets vinnare skapat en lysande stjärna som inspirerar hela branschen och som förflyttar synen på vad som är möjligt att åstadkomma under en kort tid. Framgångarna kan sammanfattas i orden "extra allt".

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS