Jollyrooms vd Mattias Jacobsson blir ny chef för Nakd

Från ett miljardbolag i Torslanda till ett modeföretag i Gamlestan. Jollyrooms Mattias Jacobsson blir ny vd på Nakd – och nu startar jakten på pengar.
– Bolaget är underfinansierat, säger han till DI.

ANNONS
|

På torsdagen kom beskedet att Jollyroom, baby- och barnproduktsjätten med huvudkontor på Sörredsvägen, skulle byta sin högste chef. Efter två och ett halvt år lämnar Mattias Jacobsson ”på egen begäran” och nu står det alltså klart att hans nya jobb är på modeföretaget Nakd.

I mitten av månaden meddelade tidigare vd:n Oscar von Konow – som dock var en tillförordnad sådan – att både han och finanschefen skulle lämna företaget. En ny, än så länge hemlig vd, var dock på g och uppgavs vara en person ”med mycket energi och erfarenhet från e-handel”.

Ska ha städat upp på Nakd

Om Jacobsson stannar längre än sina föregångare på Nakd:s vd-post återstår förstås att se. Bland annat lämnade Anders Kristiansen posten efter bara en månad våren 2022 med skarp kritik mot hur bolagets skick presenterats för honom. Nu uppger dock DI att Oscar von Konow efter stora förluster 2021 städat upp rejält, bland annat genom personalneddragningar, och att detta börjat synas i siffrorna.

ANNONS

Men mer pengar behövs, enligt Mattias Jacobsson.

– Bolaget är underfinansierat så det kommer att krävas kapital, säger han till DI, och uppger att det första han ska ta tag i är dyra lån från den amerikanska riskkapitaljätten Triplepoint.

– Gällande lånen så var de nödvändiga, men inte långsiktigt hållbara. Här måste man bli lite mer konservativ i förhållande till skuldkvot och se över hur och var man lånar pengar.

Nygammal får tillbaka sitt tidigare jobb

På Jollyroom kommer Jacobssons jobb tas över av företagets grundare Ole Sauar. Ett inte okänt jobb för Sauar som var vd mellan 2010-2021 då omsättningen växte till över två miljarder. Under 2022 backade dock företaget.

LÄS MER:Man dog i truckolycka på Na-kd:s lager – logistikföretag får miljonböter

LÄS MER:Jollyroom byter vd – grundaren tar över posten igen efter två år

LÄS MER:Ny vd ska ta över krisande Nakd – vill inte avslöja namn

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS