Jobb försvinner från Abba Seafood i Göteborg

ANNONS
|

Det är den norska ägarkoncernen Orkla som beslutat att slå samman de båda företagen. Abba Seafood är främst känt för märken som Abba, Kalles och Grebbestads. Procordia har Felix, BOB och Ekströms som största flaggskepp. Från ägarbolaget menar man att sammanslagningen ska öka bolagens konkurrenskraft.

– Genom att kombinera det bästa av Abba Seafood och Procordia skapar vi ett nytt företag, som kommer att stärka konkurrenskraften ytterligare för våra kända svenska varumärken inom mat, säger Atle Vidar Johansen, VD för Orkla Foods Nordic

Sammanslagningen innebär att Abba Seafood blir av med sitt huvudkontor i Göteborg. Det ska i stället finnas i Eslöv, där Procordias huvudkontor finns i dag. Av 60 tjänster i Göteborg kommer omkring 30 att försvinna. De anställda kommer dock att erbjudas att flytta med till Eslöv.

ANNONS

Sammanslagningen kommer dock inte att påverka Abba Seafoods produktion och lagerverksamhet i vare sig Kungshamn eller Uddevalla.

På sikt vill även Orkla att Frödinge ska integreras i det nya bolaget. Procordias vd Patrik Andersson kommer att leda bolaget, som beräknas vara operativt den 2 april.

Orkla räknar med att det nya bolaget kommer att omsätta 4,5 miljarder och ha 1 300 anställda.

ANNONS