Isabella Löwengrip om 30-årskrisen – efter krisen i bolagen

I höstas slog ekonomin i botten och hon tvingades göra sig av med bolagen och säga upp all personal. Nu upplever Isabella Löwengrip en ny sorts kris – 30-årskrisen.
– Jag har drivit företag sedan jag var 16 år. Frågan är bara vad jag ska göra nu, säger hon till GP.

ANNONS
|

I hela sitt vuxna liv har hon drivit bolag och titulerat sig entreprenör. Men i höstas kraschade allt för bloggaren och influencern Isabella Löwengrip. En granskning visade att hon hade överdrivit sina bloggsiffror, och därefter gick det utför.

Kunderna försvann, planerna på att ta skönhetsmärket till USA byttes ut mot ekonomisk katastrof i bolagen och skandalrubriker. Sedan dess har Isabella Löwengrip sålt och avvecklat bolag och gjort sig av med sina anställda – och för första gången står hon utan något större projekt att driva.

– Jag startade mitt första bolag när jag var 16. Men allt har hänt det här året, och nu har jag plötsligt ett helt blankt blad framför mig, säger Isabella Löwengrip.

ANNONS

LÄS MER:Isabella Löwengrip öppnar sig i egen podcast

Är i en 30-årskris

I sin podd ”Isabella söker Sheila” berättar Löwengrip att hon befinner sig i en 30-årskris. I oktober fyller hon 30 – och hon har ingen aning om vad hon ska göra härnäst.

Hon utvecklar resonemanget i en intervju med GP:

– I grund och botten är jag en entreprenör och förr eller senare kommer jag att dra igång något nytt projekt. Just nu vet jag bara inte vad det kommer att bli. Jag har tänkt på att investera på börsen och i privata bolag, och jag har tänkt på styrelseposter. Men krisen handlar nog om att jag helt enkelt inte vet var jag ska börja.

LÄS MER:Isabella Löwengrip fälls för vilseledande reklam

Isabella Löwengrips tips vid en omställning i arbetslivet

Tillåt dig själv att sörja.

– Ibland blir det nederlag, och då ska man våga vara ledsen också. Efter det får man försöka acceptera att det är så livet är. Det är inte en rak väg framåt utan man får räkna med att det blir guppigt med många hinder längs vägen. Och så är det för alla, säger Isabella Löwengrip.

Var öppen för förändringar

– Om man blir för insnöad på en bana så blir man väldigt ledsen när det inte går. Men om du har flera alternativ blir det lättare att ställa om och hitta nya idéer. Ibland kan det vara bra att ruckas om lite så att man får börja tänka nytt.

Lyssna på dig själv först och främst.

– Ofta har man någon förälder eller kompis som kommer med goda råd och säger vad som är rätt för dig och vad du borde göra nu. Men magkänslan kanske säger något annat – och den är viktigare än alla andra.

Ta en paus för att få perspektiv på det som händer.

– Ibland måste man backa lite grann för att få perspektiv. Är det verkligen så att alla problem kommer samtidigt, eller känns det bara som det? I bland måste man ta ett kliv bakåt för att se vad som egentligen händer och hur man kan lösa det.

LÄS MER:Göteborgsmiljardären och Isabella Löwengrip går skilda vägar

Varje kvart var schemalagd

Tidigare bodde Isabella Löwengrip omringad av personal som skötte matlagning och städning och hjälpte till med barnen. Dessutom drev hon flera bolag parallellt. Idag är hennes liv betydligt lugnare.

– Jag har ju haft ett schema där varje kvart har varit inplanerad och jag har jobbat i princip dygnet runt, alla dagar på året, i halva mitt liv. Men förändras förutsättningarna så måste man själv ändra på sig också. Jag justerar mina mål hela tiden och just nu är målet bara att vara hemma med mina barn ett tag, säger Isabella Löwengrip.

Enligt uppgifter till Breakit sålde Löwengrip och affärspartnern Pingis Hadenius skönhetsbolaget Löwengrip Beauty för 50 miljoner i februari – men igen part har bekräftat summan.

ANNONS

Isabella Löwengrip understryker dock att hon inte har jobbat färdigt:

– Det är inte så att jag kommer att luta mig tillbaka och leva på försäljningen av bolaget nu. Jag kommer använda pengarna och investera i något nytt så småningom.

LÄS MER:Isabella Löwengrip om krisen i ny dokumentärserie: "Pinsamt"

”Svåraste året någonsin”

Hon menar själv att det var en sorg att behöva sälja Löwengrip Beauty, även om hon har accepterat det idag.

– Hela det året var det svåraste någonsin i mitt liv. Jag blev verkligen prövad på riktigt, men jag fick också lämna bubblan som jag levde i, vilket var nyttigt, säger Isabella Löwengrip.

– Det var inte verklighetsförankrat, med all personal som bodde hemma hos mig och den tillväxten vi hade. Någonstans är jag glad att jag vågade försöka ta mig till USA, ordna med visum och lägenhet och alltihop, men jag gjorde det lite för snabbt och lite för ogenomtänkt. Vi hade ingen backning ekonomiskt utan jag brände varenda krona som kom in på den tiden. Vi ville växa, växa, växa och ta oss till USA till exempel. Men rent privat har jag insett att vi mår bättre av att inte ha en massa folk här hemma. Och bolagsmässigt har jag lärt mig att man måste vara mycket mer försiktig.

ANNONS

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS