Intersport stänger butiken på Avenyn i Göteborg

Intersport slår igen tolv butiker – bland annat den på Avenyn i centrala Göteborg. Orsaken är coronapandemins effekter på lönsamheten.

ANNONS
|

Intersports butik på Avenyn är inte längre lönsam – och nu ska den stänga, liksom elva andra av kedjans butiker runtom i Sverige.

– Det är ett problem med lönsamheten som ligger bakom. Sedan har vi inte riktigt nått fram så som vi hade för avsikt med hyrorna heller, säger Marcus Wibergh, vd för Intersport.

Han tillägger:

– Kungsportsavenyn har, ur ett detaljhandelsperspektiv, drabbats väldigt hårt av coronapandemin.

LÄS MER:Hon öppnar nytt kafé – på krisande shoppinggatan

Ansökte om rekonstruktion i april

Redan i april lämnade Intersport in en ansökan om företagskonstruktion, en åtgärd som företag kan vidta för att undvika konkurs om det finns möjlighet för verksamheten att överleva.

Orsaken uppgavs vara coronapandemins inverkan på handeln – och den milda vintern dessförinnan.

ANNONS

– Vi gör det här för att vi hamnat i en situation där vi måste agera. Vi befinner oss i en situation där vi först hade en avsaknad av vinter, vilket påverkade försäljningen, och sedan kom coronaepidemin, sa Marcus Wibergh, vd för Intersport, till GP då.

LÄS MER:Intersport ansöker om rekonstruktion

Stänger totalt tolv butiker i Sverige

Av rekonstruktionsansökan framgick att sportkedjan planerade att se över sina fysiska butiker. I nuläget har man beslutat om att stänga totalt tolv butiker. De flesta ligger i Stockholmsområdet, och den på Avenyn är den enda i Västsverige, enligt Marcus Wibergh.

– Det är färre än vi trodde från början. Vi har ändå känt att de flesta fastighetsägarna har varit tillmötesgående, vilket gör att vi kan fortsätta driva handel i de andra butikerna, säger han.

Om det kan bli aktuellt att stänga ytterligare butiker kan han inte svara på.

– Inte som det ser ut just nu, men det kan alltid blir fler. Vi ser över det hela tiden.

LÄS MER:Här är bolagen som fallit i krisen

Anställda kan bli uppsagda

Trots den tuffa våren och sommaren ser Marcus Wibergh positiv på framtiden för bolaget:

– Vi är ganska optimistiska. Förhoppningen är att vara ute ur rekonstruktionen i mitten eller slutet av oktober, säger han.

Vad händer med de anställda i butiken på Avenyn?

– Det kan vara någon som går vidare till en annan butik, och någon som blir uppsagd. Jag vet inte de exakta detaljerna.

ANNONS

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS