Instagram kan börja ta betalt

För 150 kronor i månaden kan användare få ökad synlighet på Facebook och Instagram.
Nu testar moderbolaget Meta en ny prenumerationstjänst för verifierade användare.

ANNONS
|

Facebooks grundare Mark Zuckerberg verkar ha sneglat på Twitter och Elon Musk. I en uppdatering på Instagram har man nu börjat testa en ny prenumerationstjänst kallad ”Meta verified”.

Tjänsten kan komma att kosta 150 kronor i månaden och Mark Zuckerberg har uppgett att tjänsten kommer ge användaren ett emblem som visar att den är prenumerant. Den kommer bland annat ge användaren en ökad synlighet på plattformarna och prioriterad kundservice.

”Den här veckan börjar vi implementera Meta Verified, en prenumerationstjänst som låter dig verifiera ditt konto med ditt personnummer för att få ett blått emblem”, skriver Mark Zuckerberg, rapporterar The Verge.

ANNONS

Elon Musk gick före

För att kunna prenumerera på tjänsten måste man vara minst 18 år och registrera ett ID-kort som matchar namnet på ditt konto på Facebook eller Instagram. Användare kommer också att få exklusiva dekaler som de kan sätta på sitt innehåll på plattformarna.

Elon Musk har börjat genomföra flertalet förändringar på den konkurrerande plattformen Twitter sen uppköpet förra året. Bland annat har han infört Twitter Blue som är en liknande prenumerationstjänst förutom att man inte behöver verifiera sig med sin identitet. Detta ledde till att användare började verifiera fejkade profiler.

Tjänsten lanseras i Australien och Nya Zeeland den här veckan. Mark Zuckerberg uppger att fler länder står på tur. Det är inte säkert när eller om det kommer till svenska Facebook och Instagram.

LÄS MER:Därför säger techjättarna upp tusentals anställda

LÄS MER:Elon Musk upprör twittrare – användare letar nya plattformar

ANNONS