Motvind för brittisk vindkraft till havs. Arkivbild.
Motvind för brittisk vindkraft till havs. Arkivbild. Bild: David Goldman/AP/TT

Ingen vill ha brittiska vindkraftkontrakt

ANNONS
|

Ingen ville bygga ny vindkraft till havs utanför Storbritanniens kuster. Noll bud kom in när regeringen hade auktion på nya kontrakt. För dyrt och för dåliga statliga subventioner, är invändningen från energibolagen.

Det får danska tillverkaren av vindkraftverk, Vestas, att dra i bromsen.

– Vi kommer inte att bygga någon fabrik i Storbritannien förrän vi har fått tydliga signaler om hur efterfrågan utvecklas, säger Vestas vd Henrik Andersen.

Tidigare har britterna beskrivits som en ledande nation i utbyggnaden av havsvindkraft. Nu har det blivit ett mer genomsnittligt vindkraftsland, enligt Vestaschefen.

Nyligen beslutade svenska energijätten Vattenfall att avbryta ett större brittiskt vindkraftprojekt till havs, till följd av skenande kostnader.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS