Sverker Martin-Löf är död.
Sverker Martin-Löf är död. Bild: Pontus Lundahl / TT

Industrimannen Sverker Martin-Löf är död

En av Sveriges främsta industrimän, Sverker Martin-Löf, är död. Det bekräftar familjen för TV4 Nyheterna. Han blev 79 år.

ANNONS
|

Sverker Martin-Löf var under en stor del av sitt liv en av Sveriges näringslivs allra mäktigaste personer. Under karriären var han bland annat ordförande för investmentbolaget Industrivärden, skogsbolaget SCA samt stålbolaget SSAB – samtliga bolag inom den så kallade Handelsbankssfären.

Det var framförallt som vd för SCA mellan åren 1988-2002 som gjorde Sverker Martin-Löf till en tung maktspelare. Efter en SvD-granskning av SCA:s representationsverksamhet under Sverker Martin-Löf lämnade denne samtliga uppdrag inom Handelsbankssfären.

Enligt SvD genomförde SCA:s toppar många resor till och från Norrland i bolagets privatplan samt påkostade jakter.

Sverker Martin-Löf kallade själv granskningen för ett ”mediadrev”. SvD-granskningen fick senare kritik i TV4-journalisten Jens B. Nordströms bok Tronstriden.

ANNONS

Sverker Martin-Löf avled efter en kortare tids sjukdom, uppger TV4 Nyheterna. Han blev 79 år.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS