Ikea vill leverera en tallrik köttbullar tillsammans med en Billy-bokhylla
Ikea vill leverera en tallrik köttbullar tillsammans med en Billy-bokhylla Bild: JOHANNES CLERIS / TT

Ikeas nya drag – hemkörning av köttbullar

Pandemin gjorde svenskarna mer bekväma att beställa hemleverans. Nu vill Ikea utöka sina utkörningstjänster.
– Drömscenariot är att vi ska kunna leverera både en Billybokhylla och en tallrik köttbullar på samma gång, säger Marcus Carlsson, Sverigechef för Ikea Food, till sajten Market.

ANNONS

I kölvattnet av pandemin genomgick många svenskar en intensivkurs i digitalisering. Allt fler började att handla hem produkter över nätet, och även beställa hemleveranser.

För Ikeas del visade det sig att en större andel av kunderna använde sig av antingen hemleverans, eller så kallad ”click and collect”, rapporterar nyhetssajten Market.

”Click and collect” innebär att man som kund förbeställer varor via internet, för att sedan åka ut till en Ikea-butik och hämta varorna. Det skulle snabbt visa sig att även förpaketerade måltider var ett populärt alternativ.

– Vi såg potential och har valt att behålla lösningen även efter pandemin, säger Marcus Carlsson, Sverigechef för Ikea Food, till sajten.

ANNONS

LÄS MER:Därför gapar Ikeas hyllor tomma – hundratals varor fattas

LÄS MER:Här öppnar Ikea i centrala Göteborg

Billy-bokhylla och köttbullar?

Nu vill Ikea spinna vidare på succén. För Market berättar Marcus Carlsson att Ikea nu planerar att lansera ett test för hemleverans av Ikea-mat.

– Efterfrågan är jättestor och vi hoppas kunna testa i i två till tre varuhus under hösten.

Även om Carlsson medger att Ikea ännu inte hittat rätt lösning för hemleverans av mat hoppas han att Ikea-kunder inom en snar framtid ska kunna se fram emot varm mat i samband med varuleveransen.

– Vi jobbar med flexibilitet för att möta de olika behoven men drömscenariot är att vi ska kunna leverera både en Billybokhylla och en tallrik köttbullar på samma gång, säger han, enligt Market.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS