Ica öppnar e-handelslager i Göteborg

På ondagen slog Ica upp portarna för det nya e-handelslagret i Arendal. På sikt är lagret tänkt att erbjuda 500 arbetstillfällen.

ANNONS
|

Under pandemin har intresset för e-handel ökat enormt, även inom segmentet livsmedel. För året 2020 ökade e-handeln för Ica-butikernas varor med över 100 procent enligt företagets Sverige-vd Anders Svensson.

Detta är den bakomliggande anledningen till varför Ica nu väljer att öppna ett lager i Arendal i Göteborgs hamn.

– Vi öppnar för att möta en stor efterfråga. Vi har sedan ett par år redan ett liknande lager i Stockholm, och vi ville utveckla vårt e-handelserbjudande. Därmed får de Ica-butiker som ansluter sig tillgång till utökad kapacitet, ett brett sortiment och bra service till sina kunder. säger Svensson till GP.

ANNONS

Börjar med en mjukstart

Inledningsvis är det fem butiker i Göteborg som ansluter sig till lagret: Ica Nära i Nya Varvet, Ica Kvantum i Mölndal och Supermarket-butikerna Majorna, Kärra och Åkered.

– Vi väljer att mjukstarta med fem butiker som alla täcker stora delar av Göteborgsområdet, och därefter försiktigt skala upp. Men den underliggande trenden med e-handel tror vi kommer fortsätta i framtiden, säger Anders Svensson.

Ica Sveriges vd
Ica Sveriges vd Bild: Anders Wiklund/TT

Ica ska anställa 500 i Göteborg

Vid öppning av lagret har ICA anställt 75 personer – 30 tjänstemän och 45 lagerarbetare. Om ett par år, när fler Ica-butiker valt att ansluta sig till lagrets tjänster, hoppas Anders Svensson att det ska finnas omkring 500 anställda på lagret vid Arendal.

– Det kommer framförallt gälla lagerarbetare. Det kommer nog ta ett par år och kommer följa e-handelsefterfrågan, men till slut tror jag att det är där vi hamnar.

LÄS MER:Rekordmånga miljardärer – här är Skandinaviens allra rikaste

LÄS MER:Göran Persson: Vinster i skolan är dumt

Enligt Anders Svensson är Ica Sverige inne i en investeringsfas för att bygga upp tjänster som ska underlätta handlingen för kunderna, och lagret i Arendal är en del av den satsningen.

– Det kommer nog ​ta tid innan vi får lönsamhet i dessa tjänster. De är en del av en långsiktig satsning.

Under fjolåret ökade e-handelsförsäljningen med 117 procent bland Ica-butikerna, enligt Ica Sverige.

ANNONS

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS