Hotellskrapan Jimmy’z bygger ut med mötes- och eventlokal

Hotellet Jimmy’z, som ligger i skrapan Kineum i Gårda, byggs ut med en intilliggande mötes- och eventsal – redan innan det pågående projektet är färdigt.
– Vi vill ha möjlighet att ta större grupper och att musik, show och underhållning ska bli ett stort inslag i destinationen, säger Jimmy Olsson, vd för Jimmy’z Hotell & Resort.

ANNONS
|

Bakom projektet står NCC som byggherre, Platzer som fastighetsansvarig och ESS Group som hotelloperatör. Ursprungsplanen var att bygga en 100 meter hög skrapa med 28 våningar tillägnat kontor och hotell.

LÄS MER:Byggbasen: ”Buller är ljudet av framåtskridande”

Nu har man dock beslutat om att bygga ut med en intilliggande mötes- och eventsal på över 500 kvadratmeter. Tanken är att den ska ge utrymme åt föreläsningar och shower såväl som konserter.

– Vi gör en utbyggnad i anslutning till den skrapa som byggs. Den kommer få en separat entré, men även byggas ihop med skrapan så man kan gå rakt igenom. Det blir en gigantisk sal med väldigt högt i tak, säger Jimmy Olsson och tillägger:

ANNONS

– Taket kommer vi utnyttja för ytterligare en uteterrass med pool club.

Byggnationen av möteslokalen kommer att ske parallellt med bygget av skrapan.

– Destinationen kommer öppna första november 2022 och utbyggnaden är planerad att öppna mars 2023, berättar Jimmy Olsson.

Jimmy Olsson är vd för Jimmy’z Hotel & Resort.
Jimmy Olsson är vd för Jimmy’z Hotel & Resort. Bild: Julio Chang

LÄS MER:Bostadspriser ökar i Göteborg igen – nu också på ettor och tvåor

"Tillför mycket värde”

Redan i det ursprungliga projektet finns en möteslokal med plats för 160 personer planerad. Med utbyggnaden vill man dock utöka både besökarantal och verksamhetstyp.

– Vi ville ha möjlighet att ta större grupper och att musik, show och underhållning blir ett stort inslag i destinationen. Vi tillför mycket på mötessidan men också till privatgäster, säger Jimmy Olsson.

LÄS MER:Göteborgsbolagets nästa projekt – lyxigt slottshotell

Kan det inte finnas en del risker som hänger ihop med att göra en sån här utbyggnad under en pågående byggnation, till exempel att det drar ut på tiden eller kostnaderna, hur tänker ni kring det?

– Nej, inga risker alls faktiskt! Detta är två separata projekt. Sen är det mycket bättre för vår del att göra den här utbyggnaden nu så att stora delar är klart innan vi öppnar hotellet. Vi gör det här tillsammans med NCC och vi känner oss väldigt trygga med tidsplanen och att detta inte ska påverka det andra bygget, säger Jimmy Olsson.

LÄS MER:Stordalens nya utmaning: Locka tillbaka personalen

Och vad tror ni om kostnaderna?

ANNONS

– Vi känner att vi har ett bra underlag för att sälja den här salen. Förfrågningar finns redan. Det kommer bli en väldigt unik produkt. Vi känner att vi kan fylla den, och med en takterrass kommer vi också ha en reseanledning under sommaren. Den kommer tillföra väldigt mycket värde för befintligt destination.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS