AB Volvos Tina Hultkvist.
AB Volvos Tina Hultkvist. Bild: AB Volvo

Hon blir ny toppchef på AB Volvo

Efter nästan 25 år inom koncernen blir 47-åriga Tina Hultkvist nu ny finanschef. Det meddelar Göteborgsbolaget AB Volvo, som också vill ha en hög fordonschef som nytt namn i styrelsen – när en annan hög fordonschef hoppar av.

ANNONS
|

Volvos nya finanschef Tina Hultkvist började inom Volvokoncernen 1998 och har sedan dess haft flera ledande befattningar inom finansområdet. Just nu har hon titeln Senior Vice President Group Reporting, Tax and Control, det skriver AB Volvo i ett pressmeddelande.

Där framgår det också framgår att Hultkvist efterträder Jan Ytterberg. Han har varit företagets finanschef i flera år och lämnar inte bolaget helt, utan ska fortsätta som senior rådgivare inom koncernen.

LÄS MER:Göteborgsbolag anställer 30 – gör syntester för smarta bilar

LÄS MER:Redarkungens tvivel om flytten till Hisingen: ”Kommer inte gå så fort”

Har mer än 30 års erfarenhet från industrin

Samtidigt föreslås 61-årige Jan Carlson väljas till ny styrelseledamot vid årsstämman i april. Han har 30 års erfarenhet av fordonsindustrin och har bland annat varit vd för bilsäkerhetsföretaget Autoliv. Just nu är han koncernchef för Veoneer, som är en avknoppning till Autoliv.

ANNONS

Mångårige ordförande Carl-Henric Svanberg föreslås sitta kvar, enligt ett pressmeddelande. Där framgår det också att nuvarande styrelseledamot Eckhard Cordes, som varit chef på bland annat Daimler och Mercedes, inte kommer att stå till förfogande för omval.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS