Här säljs 17 kvadrat för två miljoner

Över 117 000 kronor per kvadratmeter. Det är utgångspriset för en etta i Lorensberg just nu. – Jag tror vi kommer slå nytt Göteborgsrekord i högsta pris per kvadratmeter, säger mäklaren Fredrik Thulin på HusmanHagberg.

ANNONS
|

Den arkitektritade ettan på Chalmersgatan är 17 kvadratmeter stor och har ett utgångspris på 1 990 000 kronor. Intresset för bostaden är väldigt stort, enligt Fredrik Thulin.

– Vi har hittills haft runt 19 000 träffar på den här annonsen på vår hemsida, normalt brukar det ligga runt 5 000 träffar. Det har också kommit fram folk på stan och kommenterat och frågat om lägenheten – det är jättekul, säger han.

Mer än dubbelt så dyrt som snittet

Utgångspriset för lägenheten på Chalmersgatan är 117 059 kronor per kvadratmeter – mer än det dubbla jämfört med snittet på 55 000 kronor per kvadratmeter i centrala Göteborg. Fredrik Thulin menar dock att en direkt jämförelse av kvadratmeterpriser mellan olika bostäder inte ger en rättvis bild.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Dyraste lägenheten genom tidrna ute till försäljning

– Kvadratmeterpriset är till exempel generellt högre för ettor och mindre tvåor. Den här lägenheten är 17 kvadratmeter men arkitekterna har ritat den för att den ska uppfattas som 27-30 kvadratmeter stor. Den har också en stor balkong som inte räknas in i boarean samtidigt som avgiften är mycket låg. Det är ett unikt objekt, jag har inte sett något liknande i min karriär, säger han.

Säljaren är en kvinna i 50-årsåldern som själv är mycket intresserad av arkitektur – och Fredrik Thulin tror att köparen har ett likadant intresse.

– Jag tror den kan vara intressant både för studenter, med möjlighet att köpa, och för äldre personer som har ett intresse för arkitektur och konst, säger han.

"Bra tryck på visningarna"

Generellt tror Fredrik Thulin att bostadspriserna fortsätter öka under hösten.

– Kring maj och juni avvaktade många för att se hur amorteringskravet skulle påverka bostadsmarknaden. Några lägenheter som låg ute såldes inte heller då, utan kommer nu ut på marknaden igen. Nu säljs alla lägenheter vi lägger ut och det är bra tryck på visningarna.

– jag tror vi kommer se en liten, men stabil, prisuppgång i Göteborg, säger han.

ANNONS
ANNONS