Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cecilia Oscarsson, reporter, och Ulf Niklasson, administrativ redaktionschef på GP. Bild: Olof Ohlsson

Här är nya tjänsten som ger koll på sålda hus nära dig

Undrar du hur mycket det där huset längst ner på gatan såldes för? Eller vilka företag i området som startat upp eller gått i konkurs? Nu kan du läsa om husförsäljningar i Göteborg med omnejd under fliken ”Lagfarter”, och företagsnyheter under fliken ”Företagsnytt” på GP.se.

Grannens hus har sålts – men vad blev egentligen prislappen? Och vad är det för nytt företag som ska öppna i lokalen ett par kvarter bort? Nu kan du få svaren på GP.se. Under en period kommer GP att publicera artiklar om husförsäljningar och företag som startat upp eller gått i konkurs i Göteborg.

– Det här är ytterligare en satsning för att förstärka den lokala journalistiken, säger GP:s administrative redaktionschef Ulf Niklasson och fortsätter:

– Vi vet att intresset för exempelvis köpta och sålda fastigheter är väldigt stort och nu tar vi ett ännu större grepp och som dessutom går ner på stadsdelar och kommuner.

Att publicera lagfarter är i sig inget nytt. I tidningsvärlden har man tidigare kunnat hitta lagfarter i många tryckta tidningar.

– Det som är nytt här är att texterna genereras av en textrobot och det gör dem mer lättlästa än den gamla tidens lagfarter, säger Cecilia Oscarsson, reporter på GP:s ekonomiredaktion som bland annat bevakar bostadsfrågor.

Följ husförsäljningar och företagsnyheter i din stadsdel

Att lagfarterna är digitala gör också att du kan också följa husförsäljningarna eller företagsnyheterna i just din stadsdel. Gå då in och följ exempelvis taggen ”Företagsnytt Centrum” eller ”Lagfarter Östra Göteborg”. Då får du en notis varje gång en ny fastighetsförsäljning eller företagsnyhet i den stadsdelen publiceras.

– När vi skriver om bostäder och bostadspriser märker vi att det finns ett stort intresse bland våra läsare. Nu kan man följa försäljningarna i ens närområde när de händer, säger Cecilia Oscarsson.

Så hittar du till de nya sidorna

I mobilen hittar du de nya sidorna genom att klicka på menysymbolen (tre streck högst upp till höger). När menyn dyker upp klickar du på pilen bredvid Ekonomi, och väljer ”Företagsnytt” eller ”Lagfarter”.

På datorn kan du hålla muspekaren över kategorin Ekonomi i menyn högst upp på sajten. Då dyker underkategorierna upp och du kan välja att klicka på ”Företagsnytt” eller ”Lagfarter”.

Du kan också trycka här för att läsa företagsnyheterna, eller här för att komma till lagfarterna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.