Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gudrun Sjödén, kläddesigner och grundare av modeföretaget Gudrun Sjödén. Bild: Malin Hoelstad/SvD/TT
Gudrun Sjödén, kläddesigner och grundare av modeföretaget Gudrun Sjödén. Bild: Malin Hoelstad/SvD/TT

Gudrun Sjödén avgår efter granskning – lämnar landet

Gudrun Sjödén lämnar bolaget som bär hennes namn, efter Expressens granskning och flyttar till New York. ”Nu vänder jag blad – som det heter – och går vidare från en annan horisont.”, skriver hon på Instagram.

Det har stormat en hel del den senaste tiden kring kläddesignern Gudrun Sjödén. Det var i april som Expressen avslöjade att ett 20-tal anställda inom klädföretaget som bär hennes namn, anklagade ledningen för hot, mobbning, kränkningar och rasism.

En stor del av anklagelserna har riktats mot ägaren Gudrun Sjödén och bolagets vd Ann Adelsson.

Efter granskningen har Arbetsmiljöverket lämnat krav på att klädföretaget förebygger kränkande särbehandling och tar in extern hjälp kring arbetsmiljön. Företaget ska även tillsatt en egen interngranskning.

Åker till New York

Men nu står det alltså klart att ägaren och grundaren till klädföretaget lämnar landet.

”Nu lämnar jag som anställd mitt företag efter nästan 50 år. Jag flyttar till New York och Grand Street i Soho där jag skaffat en stor härlig lägenhet där jag kommer verka som freelancer. Orsaken är alla tunga månader sedan Expressens mediaattack i april.

Nu vänder jag blad – som det heter – och går vidare från en annan horisont. Spännande och skrämmande?!?”, skriver Gudrun Sjödén på sin Instagram.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi