Evolution Gaming har fått godkännanden från maltesiska och brittiska konkurrensmyndigheter för att slutföra affären med Netent. Arkivbild.
Evolution Gaming har fått godkännanden från maltesiska och brittiska konkurrensmyndigheter för att slutföra affären med Netent. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Grönt ljus för miljardaffär i spelbranschen

ANNONS

Evolution Gaming, som framför allt tillverkar kasinospel till spelbolag, har erhållit alla erforderliga godkännanden från konkurrensmyndigheter för att genomföra köpet av Netent, som gör spel- och systemlösningar för spelbolag, enligt ett pressmeddelande.

Tidigare har maltesiska konkurrensmyndigheter godkänt affären och nu har även konkurrensmyndigheten i Storbritannien gett grönt ljus.

Den 24 juni meddelade Evolution Gaming att man lagt ett bud på Netent som innebar 0,1306 aktier i det egna bolaget för varje Netent-aktie. Det innebar en värdering på 79,90 kronor för varje Netent-aktie och en värdering på hela bolaget till 19,6 miljarder kronor.

Helena Wande/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS