Telia och Nordic Entertainment Group förhandlar fortfarande om tv-kanaler. Arkivbild.
Telia och Nordic Entertainment Group förhandlar fortfarande om tv-kanaler. Arkivbild.

Gott hopp i tv-förhandlingar i elfte timmen

Om mindre än en vecka riskerar Teliakunder att bli av med sju tv-kanaler. Förhandlingar pågår ännu med leverantören Nent. Bägge parter uttrycker dock förhoppningar om en lösning.

ANNONS
|

Om parterna inte kommer överens innan månadsskiftet går Telias kunder miste om tv-kanalerna TV3, TV6, TV8, TV10, NFL Networks och EsportsTV, från och med den 1 juli.

- Det finns inte mycket att säga, vi förhandlar fortfarande. När det finns mer att säga kommer vi definitivt att återkomma, säger Maja Wikman Ulrich, kommunikationschef i företagsfrågor vid leverantören Nordic Entertainment Group (Nent), till TT.

ANNONS

- Vi har gott hopp om att lösa det i god tid.

Telias presschef Irene Krohn vill inte heller säga något konkret om förhandlingarna.

- Det finns ingen ny information, det pågår fortfarande en diskussion, säger hon.

Förhandlingarna kan i teorin pågå in i det sista. Så länge en överenskommelse finns innan juni blir juli kommer kanalerna att ligga kvar, enligt Krohn.

- Vi har varit ute med information till våra kunder och aviserat att det finns en risk – om vi inte skulle komma överens – att vi inte får fortsätta sända kanaler. Men vår förhoppning är att vi ska komma överens.

För några veckor sedan meddelade Telia via sin hemsida att berörda kunder kompenseras med andra kanalpaket eller strömningstjänster i det fall ett nytt avtal inte nås.

ANNONS
TT

ANNONS