Göteborgska modejätten återkallar badrock – är brandfarlig

Kappahl slutar nu att sälja en badrock efter att det upptäckts att den har brister när det gäller skydd för brand. Två kunder ska ha drabbats, uppger bolaget, men båda ska ha klarat sig utan skador.

ANNONS
|

Det är i en anmälan till Konsumentverket som det framgår att Kappahl, som har sitt huvudkontor i Mölndal, kommer att stoppa och återkalla badrocken ifråga. Det rör sig om "Waterbury terry robe" enligt Nyhetsbyrån Siren som begärt ut anmälan ifråga.

Waterbury terry robe från Kappahl som nu stoppas från försäljning.
Waterbury terry robe från Kappahl som nu stoppas från försäljning. Bild: Kappahl

Badrocken har tillverkats i Turkiet och sålts i Sverige, Norge, Polen och Finland. Detta i färgerna mörkblå, beige och grå, enligt anmälan.Risken för brännskador bedöms som låg, men plagget har visat sig vara bristfällig ur brandskyddssynpunkt.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS