En Nimbus-båt på båtmässa i Stockholm. Arkivbild.
En Nimbus-båt på båtmässa i Stockholm. Arkivbild. Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

Göteborgska båttillverkaren ansöker om börsnotering

Båttillverkaren Nimbus siktar mot en börsnotering. Bolaget räknar med att handel av aktier ska kunna starta innan mitten av februari.
– Att notera Nimbus Group är ett logiskt nästa steg på vår tillväxtresa, säger Jan-Erik Lindström, bolagets vd, i en skriftlig kommentar.

ANNONS
|

Nimbus, som tillverkar fritidsmotorbåtar och har sin bas i Göteborg, ska ansöka om att noteras på Nasdaq First North. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande på måndagen.

Planen är att göra en nyemission av aktier för omkring 200 miljoner kronor i samband med den planerade börsnoteringen.

LÄS MER:Båtsemester under corona: Här är guiden för dig som vill köpa eller hyra båt under hemestern

Nimbus vill fortsätta växa internationellt

Om Finansinspektionen godkänner ansökan räknar Nimbus med att den första dagen för handel kommer att äga rum omkring den 10 februari.

Jan-Erik Lindström, vd för Nimbus, säger i en skriftlig kommentar att syftet är att bolaget ska kunna fortsätta växa internationellt tack vare nytt kapital:

– Vi får in kapital som möjliggör för oss att fortsätta öka vår försäljning internationellt och att genomföra ytterligare förvärv. Det är också ett bra sätt att visa upp oss och öka attraktiviteten både för vårt företag och våra båtar.

ANNONS

LÄS MER:Nimbus köper finskt företag – blir ledande i Norden

Tillverkar och säljer fritidsbåtar genom flera varumärken

Nimbus grundades 1968 och bestod då enbart av det egna varumärket. Idag omfattar koncernen en rad olika varumärken som både tillverkar och säljer fritidsmotorbåtar av olika slag.

Till och med den 30 september omsatte Nimbus Group 830 miljoner kronor under 2020. Rörelseresultatet (EBITA) var under samma period 62 miljoner kronor.

First North är en handelsplats som liksom Stockholmsbörsen drivs av Nasdaq Stockholm. First North regleras på ett annorlunda sätt och består främst av lite mindre bolag som satsar på att växa genom att ta in aktiekapital.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS