Göteborgsdesigner skapar herrkläder - för att lyfta kvinnan

18 mars kommer Karan Sharmas kläder att visas upp på modefestivalen Fashion UP!, Göteborgs första i sitt slag för hållbar modeindustri.Men uppvisningen av den nya kollektionen till trots så vill han hellre prata budskap.– Jag skapar herrkläder som jag hoppas ska bäras av gentlemän. Sådana män som med stolthet kan bära stärkande kvinnomotiv på bröstet, säger Karan Sharma till GP Online på Internationella kvinnodagen.

ANNONS
|

25-årige göteborgaren Karan Sharma är en av alla aspirerande modedesigners i landet. Klädesföretaget Qijon har precis börjat flyga och inom kort kommer den nya kollektionen att presenteras sida vid sida med mer etablerade företag som Filippa K på modefestivalen Fashion Up!

Företagen som tillåts visa upp sina klädeskollektioner på Tredje Långgatan i centrala Göteborg är noga utvalda. Det är företag som representerar en ansvarsfull modeindustri. Temat är hållbar modeindustri med tre saker i fokus - miljövänliga material, reuse eller fairtrade-produktion.

– Det är viktigt att vi som modeskapare tänker oss för. Hur kan vi skapa ett hållbarare samhälle? funderar Karan Sharma högt.

ANNONS

– Jag är glad och stolt över att få en möjlighet att delta i något så viktigt och roligt som Fashion UP!

Hans egna kläder beskriver han som plagg för herrar. Men han är samtidigt noga med att betona att det är kvinnan som bör uppmärksammas.

Och det räcker med att snabbt titta över de nio titlarna på klädesplaggen i den nya kollektionen.

Women, Women II och Queens är tre av namnen på klädesplaggen.

– Män har i alla tider utsatt kvinnor för hemskheter. Och trots att vi nu är inne på år 2016 så sker det hemskheter varje dag. Namnen är bara en liten gest och ett försök att säga 'vi finns här, vi män som respekterar kvinnor', säger Karan Sharma.

ANNONS