Göteborgsbolagets nya vd presenterad

Fastighetsbolaget Platzer har gjort klart med en ny vd, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Johanna Hult Rentsch tillträder tjänsten i sommar.

ANNONS

Nuvarande vd P-G Persson stannar kvar i rollen fram tills dess att Johanna Hult Rentsch tillträder.

– Jag är mycket glad att kunna presentera Johanna Hult Rentsch som ny vd för Platzer. Med Johanna får Platzer en vd med ett genuint engagemang för hållbarhetsdimensionerna i fastighetsbranschen, säger Platzers styrelseordförande Charlotte Hybinette enligt pressmeddelandet.

Hult Rentsch är utbildad ingenjör och ekonom, och har en lång erfarenhet av ledarroller inom fastighetsbranschen. Närmast kommer hon från en tjänst som avdelningschef för Region Väst på NCC Property Development. Där har hon fokuserat på utveckling av projektfastigheter inom segmenten kontor, handel och logistik, hotell och samhällsfastigheter.

ANNONS

P-G Persson meddelade i fjol att han lämnar vd-posten

– Platzer är för mig ett mycket attraktivt och spännande fastighetsbolag med en tydlig vilja att bidra till Göteborgs utveckling. Platzers medarbetare är duktiga på det de gör och har förädlat och tillfört många fina platser i Göteborg de senaste åren, säger Johanna Hult Rentsch.

Platzer fastigheter grundades efter en sammanslagning av tre bolag 1966, och har sitt säte i Göteborg. P-G Persson har varit vd sedan 2015 och annonserade under sensommaren i fjol att han skulle sluta. Likt många andra fastighetsbolag har aktien fallit efter Riksbankens räntehöjningar, och på ett år har aktiens värde sjunkit med dryg 17 procent. I dag ligget börsvärdet på cirka 11,6 miljarder kronor.

LÄS MER:Göteborgsjättarnas bakslag: Har förlorat 158 miljarder

LÄS MER:Därför säger techjättarna upp tusentals anställda

LÄS MER:Ikea lottar ut vintagemöbler från varuhuset i Kållered

LÄS MER:Energiexperten: Vi kommer få leva med höga elpriser

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS