Azelio rasar 38 procent.
Azelio rasar 38 procent. Bild: Azelio

Göteborgsbolaget rasar på börsen - efter vinstvarning

Miljöteknikbolaget Azelio rasar 38 procent på börsen under tisdagsförmiddagen.

ANNONS
|

Bolaget Azelio meddelade under måndagskvällen att man inte kommer nå sina leveransmål för 2023 och att prognosen försenas gällande när positivt kassaflöde kan uppnås.

Utöver det meddelade bolaget, enligt ett pressmeddelande, att de kommer behöva ta in ytterligare kapital under året. När handeln på Stockholmsbörsen inleddes på tisdagsmorgonen, rasade aktien 38 procent i värde.

Azelio har inte heller nått målet att påbörja leveranser till sina projekt i Egypten och USA under 2022, enligt pressmeddelandet.

“Tiden det tar att omvandla pågående affärsdiskussioner till tecknade avtal är dock fortfarande längre än vad som tidigare förväntats vilket innebär att försäljning och kommersialisering försenas och att flera av de tidigare planerade leveranserna för 2023 sannolikt inte kommer att levereras förrän 2024”, skriver Azelio i ett pressmeddelande på måndagskvällen.

ANNONS

Detta medför ett behöv av ytterligare finansiering under 2023 som kommer att säkras via lån och/eller equity.

Anledningen till varför leveransmålet förenas beror på att försäljningsprocesserna för Tes-pod-system tar längre tid än förväntat.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS