Göteborg Energi får ny vd

Per-Anders Gustafsson blir vd på Göteborg Energi. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Per-Anders Gustafsson är i dag tillförordnad på posten. Nu står det klart att han tar över som ordinarie vd den 1 mars 2023.

– Jag är stolt och hedrad över förtroendet, säger han i pressmeddelandet.

Styrelsen motiverar valet med Per-Anders Gustafssons långa bakgrund inom koncernen. Han anställdes 2006 för att jobba med mätnings- och kundfrågor på Göteborg Energi Nät AB (Genab). Sju år senare blev han vd för Genab och 2018 chef för det dåvarande verksamhetsområdet Distribution. Sedan dess har han även ingått i ledningskoncernen.

– Vi lever i en tid där frågorna om energi, omställning och klimat aldrig har varit mer angelägna. Min drivkraft för hållbara affärer, god arbetsmiljö och snabbare omställning kommer att genomsyra min agenda, säger han i pressmeddelandet.

ANNONS

Göteborg Energi ägs av Göteborgs Stad och har cirka 1 000 anställda. År 2021 hade det kommunla boalget en omsättning på 7 302 miljoner kronor. I koncernen ingår dotterbolagen Göteborg Energi Nät AB, Din El AB, GothNet AB, Göteborg Energi Gasnät AB och Göteborg Energi Backa AB.

LÄS MER:Bytte till elbil – nu tvingas taxichauffören från Göteborg köra fossilt igen

LÄS MER:Larmet från elbolagen: Bedragare utnyttjar elprisstödet – för att lura dig

LÄS MER:Göteborg Energi får skarp kritik – inte kontroll på elhandeln

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS