Gina Tricot ska spara, något som drabbar de anställda på huvudkontoret i Borås.
Gina Tricot ska spara, något som drabbar de anställda på huvudkontoret i Borås. Bild: Hasse Holmberg / TT

Gina Tricot varslar – Borås drabbas hårdast

Modekedjan Gina Tricot ska spara 200 miljoner och nu väntas både varsel och färre timmar för butikspersonalen. Merparten av de som får gå jobbar på företagets huvudkontor i Borås.

ANNONS
|

Gina Tricot grundades 1997 och har idag 1 860 medarbetare i sex länder. De kommer att bli färre, det meddelade modekedjan på måndagen. Ett sparprogram har införts för att anpassa organisationen efter att allt fler handlar på nätet och fram till år 2020 ska 200 miljoner kronor ska sparas. I Sverige varslas 30 tjänster och det är framför allt berörs huvudkontoret som i dag har 146 anställda, det rapporterar Borås Tidning.

– Det är ett tungt besked att behöva ge och personalen reagerade också och tyckte att det var tungt. Jag förstår att varslet väcker frågor och skapar oro, men vi gör allt vi kan för informera steg för steg under hela processen och vi kommer att ge stöd till de som i slutändan drabbas, säger vd Magnus Månsson till tidningen.

ANNONS

Gina Tricot har drygt 180 butiker i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. För att spara pengar kommer nu personalens timmar i butik att dras ner, meddelar företaget.

ANNONS