Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Gekås Ullared satsar på övernattning – köper ”Hotell Ulla”

Varuhuset Gekås i Ullared satsar ytterligare inför framtiden, nu genom att förvärva ”Hotell Ulla”.
Enligt vd Boris Lennerhov vill de här kunna erbjuda övernattning med bra standard till ett lågt pris.
– Pandemin kommer gå över någon gång och vi vill satsa på framtiden, gör man inte det så är man ingenting när det här är över, säger han.

Gekås Ullareds vd har tidigare poängterat att varuhuset inte ska bromsa sig ur coronakrisen. Flera satsningar har meddelats under året och en omfattande utbyggnad av varuhuset pågår för fullt.

I höstas invigdes en ny yta på 3 000 kvadratmeter med kläder, utrustning och redskap för sport och fritid. I en tredje etapp planeras ytterligare 8 000 kvadratmeter och i dagarna meddelade varuhuset att de köper upp skobutiken Sko-Boo.

Från första januari 2021 blir de majoritetsägare i skobutiken Sko-Boo i Ullared och till 2022 ska ett helt plan i den nya utbyggnaden tillägnas en skoavdelning.

Öppnar dörrarna till nya ”Hotell Ulla” redan i påsk

Förutom att satsa på att bygga ut varuhuset vill Gekås Ullared också erbjuda övernattning för de som önskar. Under hösten påbörjades därför byggnationen av ett nytt shoppinghotell med sju våningar och 154 rum mitt i Ullared.

Men nu ger man sig in i ett nytt projekt. Redan till påsken 2021 planerar de att kunna slå upp portarna till sin senaste boendesatsning – ”Hotell Ulla”, som ligger utmed väg 153 i Ullared ungefär två kilometer från varuhuset.

– Här kommer vi att erbjuda övernattning med bra standard till lågpris. Vi vet att många av våra besökare efterfrågar boende till ett så lågt pris som möjligt. Därför blir detta ett bra komplement till vårt befintliga boende, säger Boris Lennerhov.

LÄS MER: Gekås Ullared satsar på skor

Han förklarar att hotellet var till salu i Ullared under en rätt lång tid. När det stod klart att deras nya hotell inte blir färdigt förrän hösten 2022 valde de att lägga ett bud.

– Vi är väldigt nöjda med affären. Nu skapar vi kapacitet och det blir billigare än det vanliga hotellet. Våra kunder har inte de största plånböckerna och prioriterar det. Avståndet till varuhuset på två kilometer löser vi med busstransfer. Pandemin kommer gå över någon gång och vi vill satsa på framtiden, gör man inte det så är man ingenting när det här är över, säger Boris Lennerhov.

Skräddarsys efter budget

”Hotell Ulla” har idag 61 rum och sammanlagt 220 bäddar. Istället för att bemanna receptionen till sent på kvällen kommer Gekås lansera digital självservice där gästen både kan checka in och öppna sin rumsdörr via mobilen.

– Det blir en kombination av klassiskt hotell och ett koncept som liknar vandrarhem. Gästen som bokar ekonomirum har själv möjlighet att skräddarsy övernattningen och göra tillval utifrån sin budget, säger Boris.

Under våren planerar de att rusta upp lokalerna innan de första gästerna kan checka in, och i och med utbyggnaden räknar de också med att kunna utöka antalet kunder i butiken utan att få en ökad trängsel. Att satsa på e-handel under krisen har däremot inte varit ett alternativ.

LÄS MER: Göteborgs handlare om förslaget till ny pandemilag

– Vi skulle inte klara den kalkylen jämfört med vad som säljs i varuhuset. Nu har vi haft det allmänna rådet att man inte ska vistas i köpcenter och inte åka långt, då borde det inte komma nån men ändå kom hälften. Vi har en kraft i varumärket och satsar på att göra rätt saker så resten återvänder när detta är över, säger Boris Lennerhov.

En annan kommande förändring för varuhuset är Boris Lennerhovs avgång som vd, vid årsskiftet tar istället Patrik Levin över, som tidigare arbetat på bland annat Coop och Netto. Boris Lennerhov har tidigare berättat att han kommer att agera bollplank åt Levin.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.