Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Göteborgsk stjärndesigner pausar – säljer ut lagret

Stjärndesignern Lars Wallin tvingas pausa sin Göteborgsbaserade verksamhet och säljer nu ut hela lagret festkläder, meddelar den välrenommerade modeskaparen i ett mejl.

Pandemin har varit tuff för detaljhandeln i Göteborg med flera anrika klädbutiker i konkurs som följd. Nu meddelar en av Sveriges största modeskapare, Lars Wallin, att hans webbshop med exklusiva klänningar tagit stor ekonomisk skada de senaste månaderna och att bolaget med säte i Göteborg tvingas ta en ”paus”.

LÄS MER: Frankrike förbjuder byggen av nya köpcentrum

LÄS MER: Efter butiksdöden – nu fylls fönstren med konst

Lars Wallin tvingas rea ut lyxmode på nätet

”När världshandeln upphörde, leveranser uteblev, restriktioner tillämpades fick vi ta till med besparingar, justeringar och prioriteringar, allt för att kunna följa myndigheternas uppmaningar om att hålla i och hålla ut”, skriver Lars Wallins företag i ett mejl till sina kunder.

Inställda fester, bröllop och firanden de senaste månaderna har alltså kostat på för Lars Wallin och hans designerteam. För att möta de röda siffrorna i bokslutet väljer den välkända modeskaparen att sälja ut sitt befintliga lager, uppger Lars Wallin i mejlet.

”Dessvärre har de femton gångna månaderna utan fest och firanden tärt på vår ekonomiska ihärdighet. Vi har nu tvingats fattat det svåra beslutet att sälja ut vårt befintliga lager och ta en välbehövlig paus för att kunna ladda om och ladda upp.”

Det framgår inte i närmare detalj i kundmejlet vad pausen innebär för Lars Wallin AB, men företaget har förhoppningarna om att: ”kunna komma tillbaka ännu starkare än innan. Förhoppningsvis även i sällskap av fest och firanden.”

LÄS MER: Nu lämnar också stora skokedjan Kungsgatan

Redovisat förlustresultat de senaste åren

I november 2019 meddelade Lars Wallin att han gått in i ett samarbete med Stayhard-grundaren Joakim Naumburg med syfte att bygga upp ett nytt digitalt modehus med bas i Göteborg.

För verksamhetsåret 2019 uppgick förlusten före skatt till drygt 5 miljoner kronor. Det ska jämföras med ett minusresultat om 4,8 miljoner kronor 2018.

Lars Wallin är sedan tidigare känd för att ha sytt klänningar och kläder åt internationella celebriteter och hans skapelser har återkommande synts på de svenska prinsessorna Victoria och Madeleine.

GP har sökt modeskaparen för en kommentar.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi