Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Larsson-LyonCEO på Hexatronic Group Bild: FOTO: PER WAHLBERG
Henrik Larsson-LyonCEO på Hexatronic Group Bild: FOTO: PER WAHLBERG

Göteborgsbolagets aktie rasar på börsen

Efter ett mycket starkt 2021 rasade Göteborgsbolaget Hexatronic Groups aktie på börsen på fredagen.

Aktiens nedgång var strax efter 15 på måndagseftermiddagen så stor som minus 8,79 procent. Men över längre tid är utvecklingen desto mer positiv – det göteborgska teknikbolaget hade ett mycket starkt fjolår på börsen.

Aktien steg nämligen långt över 500 procent och låg etta på Stockholmsbörsen (rensat för First North), något som GP rapporterade om strax innan nyår.

LÄS MER: Börsfest: Så bra gick Göteborgsbolagen 2021

– Hexatronic är nog lite anonymt, men det är en fantastisk utveckling. Vi har varit ett väldigt litet bolag som vuxit kraftigt särskilt de senaste åren, sa vd:n Henrik Larsson Lyon i en intervju med GP då.

Hexatronic tillverkar fiberoptiska kablar, sjökabelsystem, fiberoptiska sensorer, och fiberoptiska lösningar för tuffa miljöer. Under 2021 ökade bolagets omsättning under de nio första månaderna från 534 miljoner 2020, till 905 miljoner kronor för samma period 2021.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.