LVMH, med Louis Vuitton som ett ledande varumärke, bekräftar att man vill köpa amerikanska juveltillverkaren Tiffany & Co. Arkivbild
LVMH, med Louis Vuitton som ett ledande varumärke, bekräftar att man vill köpa amerikanska juveltillverkaren Tiffany & Co. Arkivbild Bild: Greg Baker/AP/TT

Franskt bud på Tiffany & Co

Den amerikanska juvel- och slipstillverkaren Tiffanys aktie rusar uppåt med över 30 procent. Uppgifter om ett bud från den Parisnoterade lyxartikeltillverkaren LVMH ligger bakom lyftet.

ANNONS

LVMH har bekräftat att det finns ett intresse för ett förvärv av Tiffany. Men samtalen är preliminära och det går inte att säga med säkerhet att de leder till en transaktion, enligt ett uttalande från LVMH.

Tiffanys styrelse säger för sin del att några samtal inte pågår, men att det har kommit in ett icke-bindande kontantbud värt cirka 14,5 miljarder dollar från LVMH.

Budet utvärderas noga av styrelsen, vars råd till Tiffanys ägare är att sitta still i båten tills det att styrelsen har kommit fram till en rekommendation.

Budet uppges ligga på 120 dollar per aktie, vilket kan jämföras med stängningskursen i fredags på 98:55 dollar per aktie. Inför budet har Tiffanys aktie lyft med 22,4 procent på New York-börsen hittills i år, vilket ger ett marknadsvärde på 11,9 miljarder dollar.

ANNONS

Tiffanys, särskilt känt för sina vigselringar och slipsar, grundades 1837 och blev känt för en bredare allmänhet i början av 1960-talet efter filmen "Breakfast at Tiffany's" med Audrey Hepburn.

Den franska miljardären Bernard Arnaults LVMH, med Louis Vitton, Christian Dior och Givenchy i portföljen, har "hårda lyxvaror" som ett av sex affärsområden med smycken från Bulgari och klockor från Hublot och TAG Heuer.

ANNONS