Foodora börjar sälja självtester för covid-19.
Foodora börjar sälja självtester för covid-19. Bild: Foodora

Foodora börjar sälja covidtest

Leveransföretaget Foodora börjar sälja självtester för covid-19, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Det är mot bakgrund av den stigande smittspridningen som Foodora nu börjar sälja självtester. Det är via bolagets tjänst Foodora market som privatpersoner i bland annat Göteborg kommer att kunna beställa antigentesterna för pågående infektion.

Leveranserna kommer att ske kontaktlöst och lämnas utanför kundens dörr.

– Smittan ökar och vi vill därför öka möjligheten att det ska vara lättare att testa sig. Genom att erbjuda hemtester med snabb leverans, inom 30 minuter, hoppas jag att vi kan göra skillnad. Vi alla befinner oss i samma situation och det är viktigt för mig att vårt bolag gör vad vi kan för att skapa en skillnad, säger Hans Skruvfors, koncernchef vd på Foodora Sverige i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Här ökar coronasmittan tydligt inför jul – allt fler fall tros vara omikron

Vill förhindra smittspridningen inför nyår

Självtesterna går i nuläget att köpa via foodora market i Borås, Göteborg, Hisingen, Linköping, Lund, Skärholmen och Uppsala. Resterande av foodora markets runtom i Sverige kommer även att ha självtester till försäljning innan nyår.

– Nyårsafton står inför dörren, och kanske kommer en del personer besöka olika nyårsfiranden. Genom foodora market kan nu kunder köpa tester med q-fart och snabbt få resultat innan nyårsfirandet, utan att behöva lämna hemmet, säger Hans Skruvfors i pressmeddelandet och syftar på företagets digitala affärsmodell.

LÄS MER:Foodora om rånare utklädda till bud: Ett problem

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS