Reglerna är utformade så att det går både snabbare och enklare att få exempelvis stöd vid korttidspermitteringar om man har kollektivavtal. Arkivbild.
Reglerna är utformade så att det går både snabbare och enklare att få exempelvis stöd vid korttidspermitteringar om man har kollektivavtal. Arkivbild. Bild: Simon Rehnström/SvD/TT

Fler bolag vill ha kollektivavtal

ANNONS

Många företag har under coronakrisen tecknat kollektivavtal, rapporterar SR Ekot. Arbetsgivarorganisationen Almega uppger att man har rekordmånga medlemmar.

– En stor del av de nya företag som blivit medlemmar finns inom innovationsrika tjänsteföretag, som tidigare valt att stå utanför men som nu ser nyttan av att vara med, säger Almegas vd Thomas Erséus, till Ekot.

Det går både snabbare och lättare för bolag med kollektivavtal att få statlig hjälp.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS