Fingerprints aktie slaktas på börsen

Göteborgska Fingerprint Cards, som utvecklar teknik för fingertrycksavkänning, rasar på Stockholmsbörsen under torsdagen. Vid 13-tiden var aktien ned nära 23 procent.

ANNONS

Bolaget, känt för sin volatila aktiekurs, backar efter att man på torsdagsmorgonen redovisat resultatet för tredje kvartalet.

Omsättningen landade på 354 miljoner kronor, mot 294 miljoner motsvarande period ifjol.

Rörelseresultatet blev 10,8 miljoner kronor, mot förra årets minus på 4,7 miljoner.

LÄS MER:Fingerprint gör storförlust för 2020

Börsnedgången lär dock vara till vissas belåtenhet, då bolagets aktie är Stockholmsbörsens mest blankade. Enligt Finansinspektionen är 9,4 procent av kapitalet publikt blankat.

Hittills i år är Fingerprints aktie upp cirka sju procent.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här: https://www.gp.se/mina-sidor/nyhetsbrev

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS