Teknologiföretaget Fingerprint Cards har sitt säte i Göteborg.
Teknologiföretaget Fingerprint Cards har sitt säte i Göteborg. Bild: Björn Larsson Rosvall

Fingerprint Cards kraschar på börsen

Göteborgska biometriföretaget Fingerprint Cards faller dramatiskt på Stockholmsbörsen på måndagsmorgonen med nära 38 procent.

ANNONS
|

Den tidigare småspararfavoriten Fingerprint Cards, som är ett göteborgskt börsbolag, har beslutat om en delvis garanterad nyemission för att ta in upp till 310 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Företrädesemission används när ett företag erbjuder fler av sina aktier till befintliga aktieägare, oftast för att skaffa extra kapital.

– Jag är mycket glad över att vi kan tillkännage vår företrädesemission, ett avgörande steg i det fortsatta genomförandet av vår transformationsplan, säger Fingerprints vd Adam Philpott i pressmeddelandet.

I samband med emissionsbeskedet meddelar Fingerprint också att ett konsortium av investerare har gett ett kortfristigt lån på 60 miljoner kronor för att täcka rörelsekapitalbehovet fram till genomförandet av emissionen.

ANNONS

Aktien rasar med med nära 38 procent på Stockholmsbörsen och är på måndagsförmiddagen värd 59 öre.

LÄS MER:Fingerprints Carlström går vidare till HD

LÄS MER:Så går det för börsjättarna från Göteborg – då kommer rapporterna

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS