Finansmannen Jacob Rothschild har avlidit

ANNONS

Den brittiske finansmannen Lord Jacob Rothschild har avlidit vid en ålder av 87 år, rapporterar den brittiska nyhetsbyrån Press Associaton (PA) med hänvisning till familjen Rothschild.

Lord Rothschild, som i brittiska medier beskrivs som en affärsman, entreprenör, filantrop och kulturell ledargestalt var en av frontfigurerna i bankdynastin Rothschild. Han lämnade familjeimperiet NM Rothschild & Sons 1980 och blev ordförande i investeringsfonden RIT Capital 1988. Han satt kvar på den posten till 2019.

RIT Capital, vars börsvärde har ökat med 1 300 procent sedan börsintroduktionen 1988, är en av den största finansiella investerarna i brittisk ekonomin.

Lord Rothschild var även aktiv inom konstvärlden, bland annat som konstsamlare, men även som ordförande för The National Gallery i London 1985-1991.

ANNONS

Rättelse: Lägger till saknad bokstav i Lord Rothschilds efternamn.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS