Ett jobbigt och ledsamt besked, tycker Unionens ordförande på Volvo Cars. Arkivbild.
Ett jobbigt och ledsamt besked, tycker Unionens ordförande på Volvo Cars. Arkivbild. Bild: Ingvar Karmhed / SvD / TT

Facket på Volvo: Ledsamt och oväntat

Beskedet att Volvo Cars minskar personalstyrkan med 1 300 var inget facket Unionen väntat sig efter förra veckans kvartalsrapport.

ANNONS
|

– Vi gjorde ju en kvartalsrapport som var ganska bra Q1 och veckan efter kommer det här beskedet. Nä, det var inte väntat, säger Jörgen Olsson, klubbordförande för Unionen på Volvo Cars.

– Det är jobbigt och ledsamt att få det här beskedet. Det berör så många.

Fackets fokus nu är att samla klubbstyrelse och förtroendevalda för att nästa vecka börja förhandla hur processen ska gå till.

Jörgen Olsson kan förstå att man måste se över kostnader för att stärka konkurrenskraften i framtiden.

– Det är ju inte katastrof kostnadsmässigt just nu, men vi måste dra ner på kostnader för framtiden för att klara den konkurrenssituation som råder då.

ANNONS

Man måste också ta hänsyn till yttre störningar som inflation och materialpriser

– Det finns en massa ingredienser, och visst lägger man ihop det där kanske man kan förstå, men jag tror att väldigt, väldigt många är förvånade i dag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS