Foto: TT
Foto: TT

Facebook på jobbet – bra för kreativiteten

Att kolla Facebook på arbetstid är inte bara slöseri med tid. Studier visar att det till och med kan hjälpa dig prestera bättre på jobbet.

ANNONS
|

Det är en studie som kinesiska forskare har genomfört,som visar det troligtvis tillfredsställande resultatet för alla sociala medier-användare.

De menar attsociala medier, som till exempel Facebook, kan ha positiva effekter på din prestation på jobbet eftersom detsporrar din kreativitet och ger utlopp för stress.

Men det gäller att hitta balans mellan Facebook-scrollandet och jobbet– för mycket tid på sociala medier kan nämligen göra dig ofokuserad på arbetsuppgifterna.

Och var gränsen går är inte självklart.

En av de deltagande forskarna,Jhony Ng som är professor påNanjing University of Aeronautics and Astronautics, uppger för Huffington Postatt han själv har svårt att definera den.

ANNONS

– Gränsen bör gå när användandet av sociala medier påverkar din prestation på jobbet, skriver han i ett mejl till tidningen.

Studiens syfte var att undersöka hur sociala medier kan fungera som terapi för i synnerhetunga människor som inte trivs på sina arbetsplatser.

ANNONS