Essity rasar 10 procent på börsen efter delårsrapport

Hygien- och hälsoföretaget Essity ökade sitt rörelseresultat med 52 procent under andra kvartalet 2023. Men ökningen var sämre än väntat och under torsdagsförmiddagen sjönk aktien med 10 procent.

ANNONS
|

Nettoomsättningen uppgick till 43 930 miljoner kronor, en ökning med 16 procent jämfört med samma period förra året. Resultatet före finansiella poster landade på 3,9 miljarder, vilket är en ökning med närmare 52 procent från förra årets resultat – men det var ändå lägre än förväntade 4,35 miljarder.

De lägre volymerna är enligt vd Magnus Groth en följd av bolagets fokus på marginalförbättring.

Lämnat Ryssland

I juni svartlistades Essity av Ukraina för dess verksamhet i Ryssland. I måndags meddelade bolaget att man har lämnat den ryska marknaden, något man också tar upp i delårsrapporten:

”Sedan Rysslands anfallskrig mot Ukraina inleddes har vårt fulla fokus varit att lämna Ryssland. Arbetet inleddes i april 2022 och är nu slutfört”, står det.

ANNONS

Essity har huvudkontor i Stockholm, men också ett kontor i Mölndal och produktion i Mölnlycke, Falkenberg och Lilla Edet.

LÄS MER:Essity: Vi borde få applåder i stället för kritik

LÄS MER:Tunga börsras i rapportfloden

LÄS MER:Så gick det för Volvo Cars det andra kvartalet

LÄS MER:SKF sätter rekord för andra kvartalet

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS