Ericsson säljer ett ryskt dotterbolag som arbetar med kundtjänst till ett lokalt bolag. Arkivbild
Ericsson säljer ett ryskt dotterbolag som arbetar med kundtjänst till ett lokalt bolag. Arkivbild Bild: Fredrik Sandberg/TT

Ericsson säljer rysk kundtjänst

Telekomtillverkaren Ericsson säljer sin ryska kundtjänstverksamhet till ett lokalt bolag, skriver telekomtillverkaren i ett pressmeddelande.
Siktet är inställt på att till årsskiftet ha avslutat alla kundrelationer i Ryssland, enligt Ericsson.

ANNONS
|

Kundtjänstverksamheten i Ryssland har bedrivits med hjälp av ett helägt dotterbolag och avyttringen av detta innebär att omkring 40 anställda och en del lokala Ericsson-tillgångar flyttas över till den nya ägarens verksamhet.

Någon köpeskilling redovisas inte av Ericsson.

Ericsson-aktien sjunker med 0,4 procent efter nyheten, medan Stockholmsbörsen i övrigt faller 1,6 procent.

Sedan den ryska storinvasionen av Ukraina i februari i år har Ericsson flaggat för att avbryta sin verksamhet och sina leveranser till kunder i Ryssland, i linje med västliga sanktioner mot landet.

Omkring 400 Ericsson-anställda i Ryssland har sedan dess varslats om uppsägning och lämnat bolaget i takt med att verksamheten avvecklats.

ANNONS

I början av 2023 räknar Ericsson med att man har kvar en begränsad närvaro i Ryssland, för att fortsätta avvecklingen och bevaka juridiska, kontraktsmässiga och administrativa åtaganden.

ANNONS