”Ensam hemma”-huset till salu för 67 miljoner kronor

Fyra våningar, högt i tak, en vinkällare och en privat trädgård på Manhattan i New York. Nu kan ”Ensam hemma 2”-radhuset bli ditt – för 67 miljoner svenska kronor. I filmen sätter huvudpersonen Kevin ut fällor för att stoppa tjuvarna Harry och Marv.
– Trots att filmen släpptes för två decennier sedan så får radhusägarna fortfarande brev från barn, säger mäklarna till GP.

ANNONS
LocationNew York||

Det är inte vilken lyxvåning som helst som är till salu på Upper West Side på Manhattan i New York – utan det är Kevin McCallisters farbrors radhus i ”Ensam hemma 2: Vilse i New York” från 1992.

Än i dag är det människor som tar bilder utanför huset – och till och med skickar brev dit i hopp om att kanske få ett svar från Kevin.

– Trots att filmen släpptes för två decennier sedan så får radhusägarna fortfarande brev från barn till deras adress, säger mäklarna Dexter Guerrieri och Nicole Kats från Vandenberg of Townhouse Experts, och fortsätter:

ANNONS

– Och bara för några dagar sedan stod det ett par från Tyskland utanför och tog bilder.

I filmen checkade Kevin in på ett hotell i storstaden när hans föräldrar åkte i väg till Florida. Han stötte återigen på tjuvarna Harry och Marv och fortsatte med sina hyss i farbroderns radhus, som då stod tomt och var under renovering.

Vinkällare och trädgård

Själva radhuset är från slutet av 1800-talet och totalrenoverades i början av 2000-talet. Det är 444 kvadratmeter stort och har fyra rum, fem badrum och en tidlös och elegant design med flera burspråk och högt i tak.

De stora glasdörrarna på bottenvåningen tar en ut till en privat trädgård med grönska. I källaren finner man inte bara ett tvättrum, utan också en vinkällare. Högst upp i huset kan den som vill bara njuta av solen ute på altanen. Dessutom har huset en öppen spis och en stor trappa som ringlar sig upp.

Radhuset lades ut för 7,65 miljoner dollar, motsvarande 76,6 miljoner svenska kronor, i början av mars. Men efter det har mäklarna sänkt priset till närmare 67 miljoner svenska kronor.

LÄS MER:Spökhuset från ”Stranger things” till salu

LÄS MER:De lyxigaste och dyraste hemmen som var till salu under 2023

LÄS MER:Lyxvåning till salu i Lorensberg i Göteborg för 29 miljoner

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS