Bostadsrättspriserna har hållit emot bättre. Arkivbild.
Bostadsrättspriserna har hållit emot bättre. Arkivbild. Bild: Fredrik Persson/TT

Enda kommunen med stigande villapriser

ANNONS

En svensk kommun, Östersund, har haft stigande villapriser det senaste året, plus sju procent. I övriga 289 kommuner är det minus, mest i Ulricehamn, med ett prisras på 27 procent på ett år, enligt statistik från Länsförsäkringar.

Totalt sett i riket ligger nedgången på 13 procent.

Bostadsrätterna har backat något mindre, minus elva procent på ett år. Och precis som för villorna är det stora skillnader mellan kommunerna. Mest ned är det i Ängelholm där priserna rasat med 38 procent, följt av Tidaholm och Ludvika, minus 33 respektive 30 procent.

Tolv kommuner har haft stigande bostadsrättspriser det senaste året, baserat på Svensk Mäklarstatistiks siffror.

ANNONS

Länsvis är prisnedgången störst på bostadsrätter i Örebro, minus 21 procent. Bland villor är fallet störst i Stockholms län, minus 15 procent.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS