Tesla är draglok när försäljningen av bilar lyfte för tionde månaden i rad i maj i år, enligt branschstatistik. Arkivbild
Tesla är draglok när försäljningen av bilar lyfte för tionde månaden i rad i maj i år, enligt branschstatistik. Arkivbild Bild: Michael Sohn AP/TT

Elbilslyft i Europa

ANNONS
|

Bilförsäljningen i Europa fortsatte uppåt i maj – inte minst i Italien och Tyskland. Trenden har därmed pekat uppåt tio månader i rad och elbilar tar marknadsandelar.

Nybilsregistreringen i maj lyfte till 1,12 miljoner bilar, en ökning med 18 procent jämfört med maj ett år tidigare, enligt branschorganisationen European Automobile Manufacturers' Association (EAMA).

För elbilar blev det ett lyft i årstakt på 66 procent, då problemen med komponentbrist har avtagit.

Amerikanska Tesla är draglok i elbilslyftet, med dryg fördubbling av försäljningen i Europa under årets första fem månader i kölvattnet på flera uppmärksammade prissänkningar.

Andelen batteridrivna bland nyregistreringarna januari-maj uppgick till 14 procent.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS