30 tjänster försvinner från Volvo Cars när Volvo Mobility läggs ner.
30 tjänster försvinner från Volvo Cars när Volvo Mobility läggs ner. Bild: Alan Diaz

Efter varslet: Här försvinner 32 tjänster på Volvo Cars

Volvo Cars skrotar dotterbolaget Volvo Car Mobility. Med det försvinner ett 30-tal tjänster från bolaget. Tjänsterna är en del i det varsel som fordonsjätten förmedlade i maj, skriver Dagens industri.

ANNONS
|

Volvo Car Mobility har i många år blött pengar. Nu har fordonstillverkaren tagit beslut om att lägga ner dotterbolaget och varsla 32 av totalt 180 tjänster.

Själva bilpoolen Volvo On Demand, som förra året hade 250 000 registrerade användare, kommer i stället att gå in under Volvos Sverigeorganisation.

– Det här är en del i varslet som vi kommunicerade i maj där vi sa att 1 100 tjänster på moderbolaget berörs samt ytterligare 200 tjänster på andra enheter. Det handlar om att jobba effektivare och skapa synergier”, säger Maria Dagman på Volvo Cars kommunikationsavdelning till Dagens industri.

Ingen av kunderna som använder sig av tjänsten kommer att märka någon skillnad, enligt Maria Dagman.

ANNONS

Förutom 32 tjänster på Volvo Car Mobility ska 20 tjänster på Volvo Car Sverige och 10 tjänster på Volvo Bil tas bort. Processen om ytterligare neddragningar pågår, skriver Dagens industri.

LÄS MER:Volvo Cars säger upp 1 300 personer i Sverige

LÄS MER:Fackliga reaktionen på varslet inom Volvo Cars: ”Oväntat”

LÄS MER:Volvo Cars superambitiösa mål kräver att produktionen går för högvarv

LÄS MER:Volvos vd köper aktie – i det egna bolaget

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS