Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Efter skandalintervjun – här är Prins Harrys nya jobb

Efter sortin från brittiska kungafamiljen har prins Harry fått ett nytt jobb. Han ska arbeta med frågor rörande mental hälsa för det Silicon Valley-baserade techbolaget Betterup.

Sedan prins Harry och Meghan Markle lämnade det brittiska kungahuset har de jagat nya arbetsuppgifter. Med viss framgång, får sägas - bland annat har de dragit in mångmiljonbelopp genom guldkantade avtal om poddar och serier med bland annat Netflix och Spotify.

Nu har Prins Harry, även hertig av Sussex, ännu ett nytt knäck på gång – som ”chief impact officer” (ungefär påverkansansvarig) på den Silicon Valley-baserade startupen Betterup, skriver Wall Street Journal.

LÄS MER: Kungliga rasimen mot Meghan ser ut att bli början på en storm

Bolaget arbetar med professionell coachning och mental hälsa för anställda och jobbar med bland andra Google, Nasa och Warner Bros.

Harry: ”Ger oändliga möjligheter”

I Prins Harrys uppdrag ingår bland annat att vara talesperson i frågor som mental hälsa, men också att bidra till Betterups strategiarbete.

I ett mejl till Wall Street Journal skriver Prins Harry att han vill ”hjälpa till att påverka människors liv” och att ”proaktiv coachning ger oändliga möjligheter till personlig utveckling, ökad medvetenhet och ett bättre liv”.

LÄS MER: Brittiska kungahuset förbereder skifte på tronen

Prins Harry och Meghan Markles intervju med Oprah Winfrey slog ner som en bomb tidigare i mars. I den tv-sända intervjun tog paret upp frågor som rasism, psykisk ohälsa och mediernas bevakning av prinsparet. Vissa bedömare har menat att Harry och Meghan genomförde intervjun som ett sätt att bygga upp sitt varumärke för framtiden.

Med prinsparets sorti från den brittiska kungafamiljen klipptes också de ekonomiska banden. Det lär dock inte gå någon nöd på Harry och Meghan. Harry fick dela arvet från sin mamma, prinsessan Diana, med sin bror prins William. Megan Markle ska ha dragit in en halv miljon per avsnitt av tv-serien Suits.

Bara avtalet med Spotify uppskattas vara värt mellan 130 och 150 miljoner kronor enligt affärstidningen Forbes, som uppskattar parets nuvarande förmögenhet till 85 miljoner kronor.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.